1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Tässä tosi maukkaiden pyöryköiden ohje, sekä helppo ja samettisen pehmeä kastike joko tälle ruoalle, tai jollekin muulle.

Persiljaisia lihapyöryköitä ja viherpippurikastiketta

Persiljaiset lihapyörykät:

1 dl korppujauhoja
1,5 dl maitoa
400 g jauhelihaa
1 dl persiljasilppua
puolikas punasipuli silputtuna
1 muna
1 tl suolaa

Laita korppujauhot turpoamaan maitoon n viideksi minuutiksi. Lisää muut ainekset, sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile pyöryköiksi. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa parikymmentä minuuttia.

Viherpippurikastike:

1 rkl voita tai margariinia
30 viherpippuria tai maun mukaan rouhittuna
2 dl vettä
puolikas lihaliemikuutio
1,5 dl kermaa
2 rkl maissijauhoja
1 tl Worcesterkastiketta
(suolaa)

Sulata rasva kattilassa ja kääntele viherpippurirouhetta siinä hetki. Lisää joukkoon vesi, liemikuution pala ja kermaan sekoitetut maissijauhot. Anna kastikkeen kiehua, kunnes se sakenee.

Mausta kastike Worcestershire-kastikkeella ja tarvittaessa suolalla.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.