1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,80 / 5)
Ladataan...

Perinteinen jauheliha-makaronilaatikko kuuluu suomalaisten ruokapöytään.
Leivinpaperilla vuorattu uunivuoka vähentää ruokahävikkiä ja myös tiskiä.

Perinteinen jauheliha-makaronilaatikko
4 annosta

1 sipuli
2 rkl voita tai rypsiöljyä
400-500 g jauhelihaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
vettä
½ tl suolaa
400 g makaronia

Muna-maito:

1 litra maitoa
4 kananmunaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä maun mukaan

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi tai rypsiöljy pannulla.
Kuullota sipuli pannulla ja lisää jauheliha. Paista kauttaaltaan kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Vuoraa reunallinen uunivuoka SAGA Leivinpaperilla.
Keitä makaronit väljässä suolalla maustetussa vedessä. Sekoita siivilöidyt makaronit ja paistettu sipuli-jauhelihaseos keskenään ja laita uunivuokaan.
Sekoita maito, rikotut munat, suola ja mustapippuri keskenään ja kaada päälle.
Kypsennä ruokaa 200 -asteessa uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.

Reseptin laatinut:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.