1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (46 arvostelua, keskiarvo: 3,93 / 5)
Ladataan...

Moussaka

2-3 munakoisoa
2rkl öljyä
0,5tl suolaa

Täyte:

300-400 g (lampaan) jauhelihaa
1 iso sipuli hienonnettuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl rosmariinia tai timjamia
2 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
2 dl lihalientä

Kuorrutus:

2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
0,5 tl suolaa

Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne viipaleiksi. Lado viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, voitele öljyllä ja mausta suolalla.
Pehmitä munakoisoja 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Freesaa sipuli- ja valkosipulisilppua pannussa, lisää jauheliha ja ruskista kevyesti.
Mausta jauheliha, lisää lihaliemi ja hauduta seosta matalalla lämmöllä n. 20 minuuttia.

Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita ja jauhelihaseosta niin, että alimmaiseksi ja päällimmäiseksi tulee munakoisoa.
Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kiehauta seos. Kaada kastike musakan päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Tarjoa lisäksi salaattia ja rapeaa leipää.