1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Testasin Tartexin luomukasvistahnaa* , jonka makuna on aurinkokuivattu tomaatti.
Tein pikkumurekkeet minijuustokakkuvuoassa .
Ohjeesta tuli 12 pikkumureketta.
Perunat kypsyivät samalla uunipellillä, ne kannattaa laittaa uuniin jo ennen kuin aloittaa murekemassan tekemisen, silloin ruoka on samaan aikaan valmis.

Minimurekkeet

1 dl tummaa soijarouhetta
2 dl vettä
500 g jauhelihaa
suolaa ja pippuria myllystä

Täyte:
0,5 dl Creme Fraichea
0,5 dl Tartex-kasvistahnaa (aurinkokuivattu tomaatti)
0,5 dl juustoraastetta

2 kevätsipulinvartta hienonnettuna
6 kirsikkatomaattia

Laita kulhoon soijarouhe ja vesi, anna turvota viitisen minuuttia, lisää jauheliha ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Sekoita täytteen ainekset sekaisin, silppua kevätsipuli, puolita kirsikkatomaatit.

Painele murekemassaa pieniin vuokiin tiiviisti, laita päälle täytettä, ripottele pinnalle vielä kevätsipulia ja kirsikkatomaatinpuolikkaat, laita päälle vielä mureketaikinaa.

Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Täyte saattaa sulaa hieman murekkeiden sisältä, siksi ne kannattaa paistaa tiiviissä vuoassa (kakku- tai leipävuokakin käy), jolloin mureke pysyy mehevänä. Vuoan pohjalle valunutta täytettä voi lusikoida kastikkeeksi.

Hasselbackan perunat

1-2 perunaa ruokailijaa kohden
grillimaustetta tai muuta mausteseosta
(suolaa, mikäli edellisessä seoksessa ei sitä ole joukossa)
hieman korppujauhoja
öljyä tai margariinisulaa
halutessasi juustoraastetta

Pese perunat hyvin. Leikkaa ne ohuiksi ”viipaleiksi,” ei kuitenkaan ihan pohjaan asti.
Ripottele pinnalle mausteet ja hieman korppujauhoja, valuta päälle öljyä tai sulaa margariinia.
Kypsennä perunoita 200 asteisessa uunissa, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä (n. 45 minuuttia keskikokoiset perunat).
Ripottele perunoiden pinnalle kypsennyksen loppuvaiheessa halutessasi juustoraastetta.

* linkin takaa löytyy kauppa, josta voi tilata luomu kasvistahnoja eri makuisina.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.