1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (20 arvostelua, keskiarvo: 4,10 / 5)
Ladataan...

Merimiespihvit valmistetaan yleensä naudan paistista, mutta tähän ruokaan olen käyttänyt HK-Ruokatalon uutta Maalaisjauhelihaa.
Maalaisjauheliha sisältää 80% porsaan-, ja 20% naudan lihaa.
Anna ruoan kypsyä rauhassa uunissa.

Merimiespihvit jauhelihasta

Merimiespihvit maalaisjauhelihasta
4 annosta

400 g HK Maalaisjauhelihaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
reilu kilo perunoita
2 isoa porkkanaa viipaleina
2 sipulia viipaleina
2 rkl vehnäjauhoja
margariinia tai voita paistamiseen
4 dl vettä
1 pullo ykkösolutta
1 tl suolaa

Sekoita Maalaisjauhelihan joukkoon suola ja mustapippuri. Taputtele seos pieniksi lituskoiksi pihveiksi.
Kuori ja viipaloi perunat, porkkanat ja sipulit.
Kääntele jauhelihapihvit vehnäjauhoissa.
Paista pihvit ja sipulit rasvassa kuumassa pannussa molemmin puolin.
Käytä vesi pannulla, jotta saat kaikki maut talteen.
Laita kerroksittain pataan perunoita, porkkanoita, sipulia ja jauhelihapihvejä, sekä hieman suolaa. Jätä päällimmäiseksi perunakerros. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Kaada joukkoon pannun huuhdeliemi ja pullo ykkösolutta.

Kypsennä 150-175 asteessa 1- 11/2 tuntia.
Tarjoa lisäksi punajuuria ja maustekurkkua.

Vinkki! Lisää reseptejä Maalaisjauhelihan käyttöön löydät Tiesydameen-sivuilta.

Reseptin laatinut: Hellapoliisi
Reseptin tarjoaa:



Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.