1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 4,20/5)

Helposti valmistuvat arkiruokareseptit ovat suosituimpia.
Yhden padan taktiikalla valmistuva ateria on helppotekoinen ja maukas. Kasviksia voit käyttää oman jääkaappisi ja makusi mukaan. Rikottu ohrasuurimo on ravinteikas ja antaa vaihtelua perinteisille riisiruoille. Kokeile ja ihastu! Kruunaa ateria suosikkiyrtilläsi.

Jauhelihapata

Maukas jauhelihapata
4-5 annosta

400 g jauhelihaa
1 iso tai 2 pientä sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
100 g Piemiento de Padron -paprikoita
100 g herkkusieniä
300 g värikästä kukkakaalisekoitusta
1 l vettä
2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
70 g tomaattipyreetä
2½ dl Myllyn Paras esikypsytetty rikottu ohrasuurimo
mustapippuria myllystä
(suolaa)
tuoretta salviaa tai muuta yrttiä

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla ja paista jauheliha ja sipulit ja valkosipulit kauttaaltaan. Puolita sillä välin paprikat ja poista siemenet ja kannat. Viipaloi tai lohko herkkusienet ja paloittele kukkakaalit sopiviksi suupaloiksi. Lisää kasvikset joukkoon ja kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon vesi, liemikuutiot, tomaattipyree ja rikotut ohrasuurimot. Rouhi joukkoon mustapippuria. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes neste on imeytynyt ja ohrasuurimot ovat kypsiä.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Hienonna joukkoon tuoretta salviaa tai muuta yrttiä.

Nosta pöytään ja kutsu perhe tai ystävät koolle!

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä: Myllyn Paras

Uusimpia Myllyn Paras reseptejä:



Tästä löydät kaikki MYLLYN PARAS reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.