1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

bottom

Eikö olekin ihanan värisiä vielä tässä vaiheessa?!

Meidän lapset tykkäävät Lindströminpihveistä. Löysin Pirkalta ohjeen näihin pyöryköihin, oli muuten hyviä! Kastikkeeksi keitin kuutiosta lihalientä, jonka suurustin veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Joukkoon kippasin kermaa ja maustoin kuivatulla kirvelillä.

Lindströmin lihapyörykät

Pyörykät:

400 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
1 rkl öljyä
1/2 dl kaurahiutaleita
1 dl kermaa
1 rkl perunajauhoja
1 muna
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
3-4 etikkapunajuurta (itse laitoin 7, kun olivat pieniä)

Mittaa kaurahiutaleet ja perunajauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Anna turvota n 10 minuuttia. Hienonna kuorittu sipuli ja kiehauta pannussa rasvassa tai kypsennä mikroaaltouunissa pari minuuttia.

Lisää sipuli, muna, mausteet, raastetut punajuuret ja jauheliha kaurahiutaleseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele palleroiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

P.S. Sähelsin tätä tehdessäni, kun tein samaan aikaan ruokaa, vauvalle ruokaa ja leivoin, joten freesaamani sipulit löytyivät pöydältä siinä vaiheessa kun lihapullerot paistuivat jo hyvää vauhtia. Kippasin sipulisilpun sitten kastikeliemeen.