1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (46 arvostelua, keskiarvo: 4,09 / 5)
Ladataan...

Perinteiset lihapyörykät ovat suomalaisten suosikkiruokien kärjessä. Perusmurekemassaa eri tavoin maustamalla saat helposti tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivat pyörykät. Käytä maustamiseen esimerkiksi valkosipulia, tuoreita tai kuivattuja yrttejä ja erilaisia mausteseoksia. Veden voit korvata juuresmehuilla, kermalla tai kermaviilillä. Tuunaa rohkeasti omat pyörykkäsi!

Lihapyörykät
30 kpl

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
400 g HK naudan jauhelihaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 muna
1 keskikokoinen sipuli
2 rkl rypsiöljyä

Mittaa korppujauhot kulhoon yhdessä veden kanssa. Anna turvota noin viisi minuuttia.
Lisää naudan jauheliha, suola, mustapippuria maun mukaan ja muna. Sekoita tasaiseksi.
Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla.
Anna jäähtyä hetki ja sekoita jauhelihamassan joukkoon.
Paista pieni koepyörykkä ja tarkista maku.
Pyörittele pieniksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voit paistaa pyörykät myös kuumalla pannulla voissa tai öljyssä.

Vinkki! Voit jatkaa murekemassaa myös esimerkiksi juuresraasteilla tai hienonnetuilla vihanneksilla. Vihannekset voit pyöräyttää kevyesti pannulla öljytilkassa ennen massaan lisäämistä.

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.