1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Arjen kiireessä on lupa välillä oikaista. Paistovalmiit lihapyörykät maistuvat itse valmistetuilta. Kätevässä kartonkipakkauksessa myytävät pyörykät voi kypsentää ostopakkauksessa. Nämä pyörykät helpottavat myös mökkiolosuhteissa tapahtuvaa ruoanlaittoa.

Lihapyörykät, peruna-porkkanasose ja siitakesienikastike
4 annosta

1 pkt HK Paistovalmiita lihapyöryköitä

Peruna-porkkanasose
1 ½ kg perunoita
200 g valmista porkkanasosetta
1-2 tl kuivattua rakuunaa
suolaa maun mukaan
50 g voita tai margariinia

Siitakesienikastike
2 rkl voita tai margariinia
1 pieni sipuli silputtuna
100 g siitakesieniä
5 dl ruoka- tai kuohukermaa
suolaa maun mukaan
1 rkl viherpippureita murskattuna

Poista kartonkipakkauksesta kansi ja laita se 200 asteiseen uuniin, kunnes lihapyörykät ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä.
Valuta keitinvesi pois.
Lisää joukkoon valmis porkkanasose.
Vatkaa kuohkeaksi soseeksi.
Mausta rakuunalla ja suolalla. Vatkaa joukkoon voi tai margariini.
Tarkista maku.

Sulata voi tai margariini pannulla.
Lisää sipulisilppu ja paista hetki.
Lisää joukkoon siitakesienet.
Kääntele muutaman minuutin ajan.
Kaada joukkoon kerma.
Anna kiehua hiljalleen kasaan. Kun kastike on hieman saennut, mausta se suolalla ja rouhituilla viherpippureilla.

Tarjoa kuohkea perunasose mehevien lihapyöryköiden ja siitakesienikastikkeen kanssa.

Vinkki! Viherpippureiden rouhimiseen et tarvitse huhmaretta. Voit rouhia viherpippurit sormien välissä painellen.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.