1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (40 arvostelut, Keskimäärä: 4.33/5.00)
Ladataan...

Tässä lihapullien ohje, joista tulee todella meheviä lihapullia. Nämä olisi ihania cocktailpyöryköitä tai muuten vaan esimerkiksi rennommissa juhlissa pienenä suolaisena vaikka salaattien seuralaisena.

Lihapullat

1 dl korppujauhoja
2 dl tomaattimurskaa tasaiseksi jauhettuna
400 g jauhelihaa
1 muna
1 sipuli silputtuna
1 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
2 valkosipulinkynttä murskana
hieman tuoretta minttua silputtuna

Jauha tomaattimurska hienoksi tai käytä paseerattua tomaattia. Turvota korppujauhot tomaattisoseen joukkoon. Lisää muut aineet. Pyörittele pieniä pyöryköitä vieriviereen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Koska nämä ovat mielestäni todella hyviä esim cocktailpyöryköinä, testasin, että 30 gramman raakapainoisena niistä tulee hyvän kokoisia. Siitä on sitten helppo laskea isommallekin porukalle ainesten määrää.

vinkki
Lihapullat voi laittaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ihan vieretysten, sillä kypsyessään liha ei leviä, joten pellille mahtuu kerralla reilu määrä pyöryköitä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.