1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (40 arvostelua, keskiarvo: 3,60 / 5)
Ladataan...

Tästä annoksesta tulee noin 26 kpl lihapiirakoita.
Laita osa pakastimeen ja tarjoa välipalana, iltapalana tai retkieväänä.

Lihapiirakat
26 kpl

1/2 l vettä
2/3 pkt hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl öljyä
5 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 dl puuroriisiä tai jasmiiniriisiä
tilkka öljyä tai margariinia
500 g jauhelihaa
1 iso sipuli silppuna
suolaa
mustapippuria

Uppopaistamiseen: 1 litra rypsiöljyä

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, lisää suola, öljy ja jauhot alustaen.
Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Tee taikinan kohotessa täyte.
Keitä riisi kypsäksi.
Paista jauheliha ja sipuli kuumassa pannussa öljyssä tai margariinissa, mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää joukkoon kypsä riisi.

Kaulitse taikina noin 1/2 cm paksuksi levyksi, ota pyöreällä muotilla ympyröitä, laita muutama lusikallinen täytettä ympyrän keskelle ja painele ympyrät puolikuun mallisiksi.

Kuumenna öljy friteerauskeittimessä tai kattilassa noin 180 asteiseksi.
Nosta pari lihapiirakkaa kerrallaan kuumaan öljyyn ja paista piirakat molemmin puolin, kunnes saavat kauniin, ruskean värin.
Valuta talouspaperin tai ritilän päällä. Laita päälle liina, jotta piirakoiden pinta pehmenee.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.