1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Tähän ruokaan kaivoin mausteita etnisten kauppojen valikoimista.
Kookosmaito oli loppu, joten tein miedon version kookoshiutaleista ja
kiehuvasta vedestä, ohjeessa voitte tietenkin käyttää myös kunnon
kookosmaitoa, jolloin mausta tulee vieläkin täyteläisempi.

Kookoksenmakuinen jauheliha-kasvispaistos


tilkka öljyä
1 iso sipuli silppuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
2 tl kurkumaa
1/2 tl viiden mausteen seosta (sis. tähtianis, kanelipuu, neilikka, fenkolin siemeniä, villipippuria)
400 g jauhelihaa
1 punainen paprika suikaleina
10-15 cm kesäkurpitsaa ohuina paloina
1 tlk tomaattimurskaa
suolaa
1 dl kookoshiutaleita + 2 dl kiehuvaa vettä TAI 2-3 dl kookosmaitoa

Aloita
keittämällä vesi. Kaada vesi kookoshiutaleiden päälle kulhoon, anna
seistä, kunnes tarvitset kookosmaitoa ruokaan. Siivilöi liemi talteen
ja heitä kookoshiutaleet pois.

Kuumenna öljy, freesaa sipulia ja valkosipulia, lisää joukkoon jeera, kurkuma ja viiden mausteen seos, kääntele hetki.

Lisää
jauheliha, kypsennä. Lisää paprika ja kesäkurpitsa, hetken päästä
tomaattimurska ja kookosmaito. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta
suolalla, tarkista maku.

Tarjoa lisäksi riisiä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.