1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...


Kevyt keitto valmistuu nopeasti. Kun valmistat keittoa ison kattilallisen, riittää siitä nautittavaksi seuraavaksikin päiväksi.

Kasvis-jauhelihakeitto

400 g jauhelihaa + suolaa ja paprikajauhetta
puolikas purjo halkaistuna ja suikaleina
2 isohkoa porkkanaa suikaleina
1 pienehkö palsternakka suikaleina
1 reilun porkkanan kokoinen juuripersilja suikaleina
3 valkosipulinkynttä murskana
1 laakerinlehti
5-10 mustapippuria
vettä
1 dl makaronia
2 rkl tomaattipyrettä
(2 rkl tomaattirouhetta)
öljyä
reilusti tuoretta lipstikkaa tai jotain muuta yrttiä

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, freesaile kasviksia viitisen minuuttia. Lisää joukkoon vettä sen verran, että kasvikset peittyvät reilusti. Lisää joukkoon laakerinlehti, pippurit, tomaattirouhe ja makaronit.

Keittele niin kauan, että makaronit ovat kypsiä.

Paista jauheliha pannulla, mausta suolalla ja paprikajauheella.

Lisää jauheliha keiton joukkoon, kuumenna keitto vielä. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Ripottele pinnalle paljon tuoretta lipstikkaa.