Kaalilaatikko

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Kaalilaatikko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

403 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Syksyn, miksei myös muulloin, superherkkua on valkokaalista valmistettu mehevä kaalilaatikko. Kaali on terveellistä ja edullista. Valmista kerralla suurempi määrä ja pakasta osa myöhempää herkutteluhetkeä varten.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 2-3 rkl öljyä
  • 1,2 kg valkokaalia
  • 1 l vettä
  • suolaa
  • 2 dl riisiä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • paprikajauhetta
  • meiramia
  • 2-3 kananmunaa
  • ½-¾ dl siirappia

Valmistusohje

  • Kaalilaatikko on itseasiassa varsin helppo valmistaa.
  • Leikkaa kaali suikaleiksi veitsellä tai raasta karkealla raastinterällä.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele kaalisilppua siinä noin viisi minuuttia.
  • Lisää joukkoon vesi, hauduta kaali pehmeäksi, siivilöi neste talteen.
  • Keitä riisit pehmeiksi kaalin keitinvedessä, älä kaada ylimääräistä nestettä pois. Hienonna sipulit.
  • Ruskista silputtu sipuli. Ruskista myös jauheliha pannussa, mausta suolalla, valkosipulilla, mustapippurilla, paprikajauheella ja meiramilla.
  • Sekoita voideltuun uunivuokaan pehmenneet kaalit, jauhelihaseos ja riisi, kananmunat sekä siirappi.
  • Sekoita seos tasaiseksi.
  • Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.
  • Tarjoa lisäksi puolukkahilloa tai puolukkasurvosta.
  • Vinkki! Mausta kaalilaatikko halutessasi vielä suolalla ja pippurilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä