1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua. Keskiarvo: 4,50/5)

Oletko kuullut, että biojätteestä voi valmistaa polttoainetta?

Itse innostuin aiheesta viime helmikuussa kuultuani siitä ensimmäisen kerran. Aloimme selvittää biokaasuautojen hintoja, malleja ja ylipäätään sitä mitä kaikkea se pitää sisällään. Tarinamme alkoi helmikuussa 2021 Haukivuorelta, jossa kuvasimme TV-pilottia ja poikkesimme Kalliolan luomun luomuvihannesvarastolla. Kuulimme että kärryihin kerätyt kaalinlehdet olivat menossa biokaasulaitokselle, jossa niistä valmistetaan polttoainetta. Sinä iltana puhuimme kaasuautoista.

Nyt olemme innoissamme. Pihassa odottaa kaasuauto, joka on perheemme oma kädenojennus maapallollemme. Tankkaamalla biokaasua meidän perheemme vähentää jopa 90 prosenttia polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä verrattuna perinteisiin polttoaineisiin. Ja mikä parasta, kaasulla tankkaaminen on paljon bensaa edullisempaa.

Tule mukaan tutustumaan kaasuautoiluun Hellapoliisin Instagramissa. Löydät päivitykset häshtägeillä #ajankaasulla ja #gasum

Kun ensi kerralla kippaat biojätteet biojäteastiaan, tiedät että ne menevät hyvään tarkoitukseen. Ja jos et vielä kippaa, tee se, meidän kaikkien hyväksi.

Tässä sesongin herkku, joka maistuu viilenevänä syyspäivänä.

Kaalikeitto
8 annosta

400 g valkokaalia
2 porkkanaa
1 palsternakkaa
4 kiinteämaltoista perunaa
3 rkl rypsiöljyä
1 ½-2 l vettä
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
5 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
400 g jauhelihaa
½ tl suolaa
persiljaa

Poista kaalista kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja kuutioi porkkanat, palsternakka ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rypsiöljy isossa kattilassa ja lisää kattilaan kaalisuikaleet. Kääntele kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kaalisuikaleet ovat pehmenneet. Lisää joukkoon vesi, liha- tai kasvisliemikuutiot, maustepippurit ja laakerinlehdet, kiehauta. Lisää porkkana- ja palsternakkakuutiot ja hetken päästä perunat. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista sipulisilppu ja jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla. Lisää jauheliha kattilaan ja kuumenna. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Gasum logo

Uusimpia Gasum reseptejä:



Tästä löydät kaikki GASUM reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.