1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (34 arvostelua, keskimäärä: 4.06/5.00)
Ladataan...

Kaalikääryleet ovat hieman työläitä valmistaa, mutta lopputulos palkitsee kyllä nähdyn vaivan. Valmista kerralla reilu määrä ja pakasta loput myöhempiä herkutteluhetkiä varten.

Kaalikääryleet
10-12 kpl

n. 2 kg valkokaalia
vettä
suolaa

Täyte:
3 dl vettä
1 dl puuroriisiä
½ liha- tai kasvisliemikuutio
2 rkl voita tai öljyä
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
¾ tl suolaa
mustapippuria myllystä
¼ tl meiramia
½ tl paprikajauhetta
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
1 dl korppujauhoja

Pinnalle:
reilusti tummaa siirappia
n. 50 g voita nokareina

Koverra kaalista kanta ja poista uloimmat lehdet.
Valitse kattila, johon kaali mahtuu.
Kiehauta kattilassa vettä.

Lisää kaali ja suola kiehuvaan veteen.
Keitä, kunnes kaali pehmenee.
Säästä keitinlientä myöhempää käyttöä varten.

Kiehauta vesi ja liemikuutio. Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
Kuumenna rasva pannussa. Paista jauheliha ja silputtu sipuli.

Mausta suolalla, mustapippurilla, meiramilla ja paprikajauheella.
Lisää joukkoon keitetty riisi.

Mittaa kerma ja korppujauhot kulhoon ja anna turvota. Lisää turvonnut seos jauheliha-riisitäytteen joukkoon.
Irrota kaalinlehdet työlaudalle. Ohenna lehtiruodin paksuin kohta.
Laita täytettä kaalinlehden keskelle. Käännä lehden ulkoreunat keskelle, jotta kääryleen päät sulkeutuvat.
Kääri rulliksi ja nosta vieriviereen reunalliseen uunivuokaan.

Valuta pinnalle reilusti siirappia. Ripottele päälle voinokareita.
Paista 175 asteessa tunnista puoleentoista tuntiin. Voitele välillä kaalin keitinliemellä.

Tarjoa puolukkahillon ja perunoiden kanssa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.