1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 3,60 / 5)
Ladataan...

Kaali-jauhelihalaatikko kuuluu kesän ja syksyn suosikkiruokiin, kun kaalia on jälleen saatavilla. Ihanan mehevä ruoka valmistuu melko pienellä vaivalla. Muistathan vuorata paistovuokasi leivinpaperilla tai leivinarkilla, näin säästyt vuokaan tarttuneen ruoan hankaamiselta ruokailun jälkeen ja pienennät ruokahävikkiä.

Kaali-jauhelihalaatikko
6-8 annosta

1 kg varhaiskaalia tai kaalia
2-3 porkkanaa
50 g voita tai ½ dl öljyä
1 kasvisliemikuutio
1 l vettä
2 dl pitkäjyväistä riisiä
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä, maun mukaan
1-2 tl meiramia
suolaa maun mukaan
¾ dl siirappia
3 kananmunaa

Lisäksi:
1-2 sipulia
nokare voita
400-500 g jauhelihaa
½ tl suolaa

Poista kaalista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi veitsellä työlaudalla.
Kuori porkkanat ja raasta karkealla raastinterällä.
Kuumenna voi tai öljy pannulla ja lisää suikaloitu kaali ja porkkanaraaste. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja pudota sitten lämpöä. Kääntele, kunnes seos alkaa mennä kasaan. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää vesi. Kiehauta. Lisää joukkoon riisit. Mausta paprikajauheella, mustapippurilla, meiramilla ja suolalla. Sekoita joukkoon siirappi. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Tarkista maku.
Riko joukkoon munat ja sekoita seos tasaiseksi.
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuumenna voi pannulla ja paista sipulisilppu ja jauheliha kauttaaltaan.
Mausta suolalla.
Sekoita jauheliha muiden ainesten joukkoon.
Vuoraa paistonkestävä uunivuoka leivinarkilla tai leivinpaperilla.
Kaada seos vuokaan ja kypsennä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin tunti.
Tarjoa seuraksi puolukkahilloa.

Reseptin laatinut:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.