1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 3,83 / 5)
Ladataan...

Kaali-jauhelihakeitto on mainio arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja vähällä vaivalla. Terveellinen kaali on myös edullista ja keittohan vain paranee seistessään, joten voit keittää ison kattilallisen ja nauttia useampana päivänä.

Kaali-jauhelihakeitto
6 annosta

1 sipuli
800 g keräkaalia
2 rkl rypsiöljyä
500 g jauhelihaa
ripaus suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 ½ l vettä
2-3 porkkanaa
5-10 maustepippuria
1-2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua meiramia
2 liha- tai kasvisliemikuutiota

Pinnalle:
tuoretta meiramia tai persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli ja keräkaali työlaudalla.
Kuumenna öljy isossa kattilassa ja paista sipuli ja jauheliha kauttaaltaan.
Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää hienonnettu kaali ja kääntele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
Lisää vesi, kuoritut ja suikaloidut porkkanat, maustepippurit, laakerinlehdet, meirami ja murustetut kasvis- tai lihaliemikuutiot.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes kaali on sopivan kypsää.
Tarkista maku.
Ripottele pinnalle tuoretta meiramia tai persiljaa hienonnettuna.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.