1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arvostelua, keskiarvo: 4,19 / 5)
Ladataan...

Maukkaat yrteillä, juustolla ja chilipaprikalla maustetut lihapyörykät sopivat mainiosti illanistujaistarjottavaksikin. Toki ne sopivat myös arkiseen herkutteluun. Maustamattomasta jogurtista valmistat vaivatta raikkaan tzatzikin, joka sopii monenlaisten ruokien tyylikkääksi lisukkeeksi. Tämä ruoka on mainio tarjottava tuoresalaatin kanssa. Muuta ei tarvita.

Juustoiset lihapyörykät ja tzatziki
25 pyörykkää

500 g naudan jauhelihaa
½ tl suolaa
70 g tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä
½ punainen chilipaprika
200 g Allerum Greve Juustoa
½ ruukkua persiljaa

Paistamiseen:
öljyä tai voita

Tzatziki:
500 g Salakis Kreikkalaista jogurttia tai Kreikkalaista Luomu jogurttia
1-2 valkosipulinkynttä
½ kurkku
ripaus suolaa

Laita naudan jauheliha kulhoon.
Lisää joukkoon suola, tomaattipyree, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu chilipaprika.
Paloittele Allerum Greve Juusto aivan pieniksi kuutioiksi tai raasta joukkoon.
Hienonna persilja ja lisää se muiden ainesten sekaan.
Sekoita taikina tasaiseksi massaksi.

Pyöritä tasakokoisiksi pyöryköiksi ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa, kunnes pyörykät ovat kauniin värisiä. Tarkista kypsyys.
Voit paistaa pyörykät myös öljyssä tai voissa pannulla.

Valmista seuraksi raikas tzatziki.
Laita Kreikkalainen jogurtti kulhoon ja hienonna joukkoon valkosipulinkynnet.
Raasta kurkku karkealla terällä ja ripottele joukkoon ripaus suolaa.
Laita kurkkuraaste lävikköön ja purista pois ylimääräinen neste.
Sekoita kurkkuraaste jogurttiin. Tarkista maku.

Vinkki! Kiireessä ja mökkiolosuhteissa voit helpottaa ruoanlaittoa ja tarjota seuraksi valmista Salakis Tzatzikia.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Yhteistyössä Salakis

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.