1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua. Keskiarvo: 4,29/5)

Risottoruoat ovat helppoja ja nopeasti valmistuvia ruokia, jotka ovat usein lasten mieleen.
Risottoon voit kätkeä monenlaisia kasviksia, mitä kaapista sattuu löytymään.
Nesteenä voit käyttää viiniä tai vettä.

Jauheliharisotto
n. 4 annosta

25 g voita tai margariinia
1 iso sipuli silppuna
400 g jauhelihaa
Santa Marian Rock & Sea Salt -sekoitusta myllystä (tai muuta suolaa)
Santa Marian Triple Pepper -seosta myllystä (tai muuta pippuriseosta)
2 1/2 dl Uncle Ben’s risottoriisiä
5 dl vettä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
250 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja puolitettuina
1 kesäsipuli varsineen hienonnettuna
2 kpl Maggin valkosipuli-persilja fondikuutiota
n. 5 kpl mustia oliiveja hienonnettuna
persiljaa

Sulata rasva kattilassa, kuullota sipulisilppua.
Lisää jauheliha, paista kypsäksi, mausta seos ja lisää joukkoon risottoriisi, kääntele hetki.
Lisää  vesi, valkosipuli, miniluumutomaatit, kesäsipuli, fondikuutiot ja oliivit.
Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, noin 15-20 minuuttia.
Ripottele joukkoon tuoretta persiljaa.

Kuumenna pannussa tilkka oliiviöljyä ja puristettu valkosipulinkynsi. Nosta joukkoon vehnäleipäviipaleet, joista on poistettu kuoret. Paista rapeaksi molemmin puolin.
Tarjoa leivät risoton kanssa.

Voit tarjota lisäksi myös parmesaaniraastetta.

Jauheliharisotto

Santa Marialta on tullut uusi maustesarja, johon kuuluu 9 jännää mausteseosta. Mausteet on pakattu trendikkäisiin purkkeihin, joita on ilo viedä lahjaksi vaikka ruoanlaitosta pitävälle ystävälle.
Tässä kuvassa näkyy näistä mausteista kaksi, joita käytin reseptissäkin.
Mausteet voi korvata myös muulla pippuriseoksella ja suolalla.