1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskiarvo: 3,86 / 5)
Ladataan...

Jauhelihapyörykät sopivat arkeen ja juhlaan. Illanistujaisiinkin sopiva ateria maistuu herkulliselta riisin tai couscousin kanssa.

Jauhelihapyörykät tomaatti-kookoskastikkeessa
4 annosta

600 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl kuivattua minttua
½ tl suolaa
1 rkl tomaattipyreetä
½ tl kurkumaa
öljyä paistamiseen

Kastike:
500 g paseerattua tomaattia
1 prk (4 dl) kookosmaitoa
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipaprika
2 tl juustokuminaa
½ tl suolaa
2 rkl maizenaa
½ dl vettä

Laita naudanjauheliha kulhoon.
Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota halutessasi pannulla tilkassa öljyä.
Kuori ja hienonna joukkoon valkosipuli. Lisää minttu, suola, tomaattipyree ja kurkuma. Käännä taikina tasaiseksi.
Muotoile pyöryköiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä käännellen. Nosta pyörykät sivuun.
Mittaa kastikkeen ainekset maizenaa ja vettä lukuun ottamatta kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
Lisää loppuvaiheessa veteen sekoitettu maizena ohuena nauhana ja anna kiehua noin kolme minuuttia.
Tarkista maku.
Lisää joukkoon pyörykät ja kuumenna.
Tarjoa seuraksi riisiä tai couscousia.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.