1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Voisin kohta kirjoittaa oman jauheliharuokakirjan, sen verran paljon näitä jauheliharuokia tulee tehtyä. Tässä taas yksi.

Jauhelihapötköt, pippurikastike ja perunakroketit

Jauhelihapötköt:

1 dl kuskusia
2 dl vettä
400 g jauhelihaa
tilkka öljyä
1/2 punainen paprika pieneksi silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 punasipulia silppuna
jauhelihamaustetta
suolaa
10-30 g kuivattuja, liotettuja herkkutatteja silputtuna
1 rkl kuivaa persiljaa
1/2 rkl kuivattua rakuunaa

Mittaa kuskus ja vesi kulhoon, anna turvota viitisen minuuttia.

Kuumenna tilkka öljyä pannulla, freesaa punasipulia, valkosipulia ja paprikaa. Lisää hetken päästä joukkoon vähintään tunnin verran liotetut, silputut herkkutatit.Anna jäähtyä hetki.

Sekoita keskenään kaikki ainekset, muotoile pötköiksi ja paista pannulla vähässä rasvassa.

Pippurikastike:

2,5 dl vettä
1/2 lihaliemikuutio tai fondia (esim vasikanfondi)
20 viherpippuria
20 rosepippuria
suolaa
1 dl 4& Flora kevyt & paksu-ruokakermaa

Suurustukseen tilkka vettä tai kermaa + maizenaa

Mittaa kasariin neste ja liemikuutio tai fondi, rouhi joukkoon pippurit. Suurusta veteen tai kermaan sekoitetulla maizenalla, anna kiehua muutama minuutti. Lisää joukkoon kerma, kuumenna. Mausta tarvittaessa suolalla.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.