1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskiarvo: 3,83 / 5)
Ladataan...

Iloisen keltaiset kantarellit taipuvat monenlaiseksi ruoaksi. Mehevä pekoni-kantarellilisäke on ruokaisa lisäke liha- ja kanaruoille.  Jauhelihakebakot voit kypsentää grillissä, uunissa tai pannulla.
Tämä annos sopii myös keliaakikolle.

Jauhelihakebakot ja pekoni-kantarellilisäke
2-4 annosta

400 g jauhelihaa (nauta-sika, nauta tai riista)
1 kesäsipuli varsineen tai 1 keltasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä, maun mukaan
½ tl suolaa
1 dl persiljaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 punainen chilipaprika hienonnettuna

Lisäksi:
4-8 puista varrastikkua

175 g pekonia paloiteltuna
1 nippu kesäsipulia varsineen hienonnettuna
1-2 hienonnettua valkosipulinkynttä
½ l kantarelleja paloiteltuna
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Laita kulhoon jauheliha, hienonnetut sipulit, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikajauhe, suola, persilja ja chilipaprika.
Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Jaa kahdeksaan osaan ja muotoile tangoiksi.
Paista kebakot öljytyllä grilliparilalla, 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia tai kuumassa pannussa rasvassa.
Voit työntää varrastikut vasta kypsiin tankoihin. Näin ne pysyvät siisteinä ja ne on helppo syödä.
Pitkät varrastikut voit puolittaa.

Valmista lisäke.
Laita pekonipalat kylmään pannuun ja kuumenna.
Paista kauttaaltaan.
Lisää joukkoon hienonnetut kesäsipulit,  valkosipulinkynnet  ja hetken päästä kantarellit.
Isot kantarellit voit paloitella pienemmiksi.
Kääntele kovalla lämmöllä muutamia minuutteja.
Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
Tarkista maku.

Tarjoa kantarellilisäke mehevien kebakoiden seurana.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.