1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...




Tätä ohjetta oli ihan pakko kokeilla, sillä pidän piparjuuresta.
Kastike näyttää hieman juoksettuneelta, mutta makuun se ei kyllä
vaikuttanut. Näistä pidin todella. Ohjeen mukaan jauhelihan joukkoon
laitetaan ainoastaan mausteita, eikä mitään jatkeaineita, itse tein
tavallisen murekemassan ilman sipulia, jotta 400 g:n jauhelihapaketista
saisi riittämään koko porukalle. Tästä määrästä tuli 10 hyvänkokoista
käärylettä.

Jauheliha-piparjuurikääryleet kermakastikkeessa



Laitoin kuvan tuohon keskelle, kun 3,5-vuotias
tyttöni halusi tehdä itselleen oman pikkuruisen pihvin. Pitkään ja
hartaasti sitä tulikin taputeltua. Mikä riemu kun pihvi oli valmis,
maistuikin ihan eri tavalla, kun oli itse tehty =)

Jauheliha-piparjuurikääryleet kermakastikkeessa

Jauheliha-piparjuurikääryleet kermakastikkeessa

400 g jauhelihaa
1 muna
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi murskattuna

Täyte:

100 g maustamatonta tuorejuustoa + 1-2 rkl piparjuuritahnaa

Haudutusliemi: 3 dl vettä + 1 rkl vasikanfondia + 2 dl ruokakermaa

Sekoita
murekemassa, jaa kymmeneen osaan, painele pieniksi levyiksi, jotka
voitelet tuorejuusto-piparjuuritahnalla. Käännä rullalle. Paista
kuumassa pannussa rasvassa molemmin puolin. Lisää joukkoon lihaliemi,
hauduta kannen alla n 20 minuuttia. Lisää kerma, anna saeta
kastikkeeksi.

Tarjoa perunasoseen kanssa.