1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 3,75 / 5)
Ladataan...

Parhaimmat ruoat syntyvät yksikertaisista perusraaka-aineista.
Aineksia ei tarvitse olla kovin montaa ja silti, ja usein juuri siksi ateria on herkullinen ja siitä erottaa käytetyt ainekset.
Toisinaan sen perusruoan saa aivan erilaiseksi, kun keksii käyttää siihen jotakin hieman tavallisuudesta poikkeavaa tuotetta.

Tämä paistos onnistuu ilman munakoisosäilykettäkin tai tuoretta munakoisoa, mutta mielestäni juuri se antaa tälle ruoalle mukavan makuvivahteen.
Säilöttynä maku on miellyttävän pehmoinen ja helposti käytettävissä.

Mikäli haluat käyttää tuoretta munakoisoa, leikkaa se viipaleiksi, ripottele halutessasi pinnalle hieman suolaa ja "itketä" munakoisoja, kunnes pinnalle alkaa tulla pisaroita. Huuhtele viipaleet ja kuivaa talouspaperilla.
Itkettämisen tarkoitus on poistaa munakoisosta kitkeryyttä.
Itkettäminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä nykyiset lajikkeet eivät yleensä ole kitkeriä.

Jauheliha-munakoisopaistos 6:lle

n. 1 kg uuden sadon perunoita, vettä

tilkka oliiviöljyä
400 g naudan jauhelihaa
2 sipulia ohuina viipaleina
3 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2-1 tl timjamia kuivattuna
suolaa
paprikajauhetta
1 prk tomaattimurskaa
100 g Silva valkosipuli kevyt sulatejuustolevitettä (laktoositon)
2 dl ruokakermaa
1 prk (280 g) PAlIRRIA munakoisoa öljyssä
3 tomaattia viipaleina
150 g juustoraastetta

Esikeitä hyvin pestyt uudet perunat kuorineen sen aikaa, kunnes valmistelet muut ainekset.

Kuumenna tilkka oliiviöljyä esimerkiksi wokkipannussa, paista jauheliha, lisää sipuliviipaleet ja valkosipulit, mausta timjamilla, suolalla ja paprikajauheella.
Lisää joukkoon tomaattimurska ja sulatejuustolevite, sekä kerma, kuumenna.

Kaada perunoista vesi pois ja leikkaa perunat kuorineen viipaleiksi.
Laita uunivuokaan ensin kerros perunaviipaleita, kaada päälle puolet jauhelihatäytteestä, levitä pinnalle säilötyt munakoisot.
Mikäli käytät tuoretta munakoisoa, paista se ensin pannussa öljyssä molemmin puolin.
Asettele sitten loput perunaviipaleista kerrokseksi, levitä loput jauhelihatäytteestä ja laita päällimmäiseksi kerros tomaattiviipaleita ja runsas kerros juustoraastetta.
Juustoraastetta voit käyttää myös kerrosten väleissä.

Kypsennä ruokaa 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.