1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

 
Meidän perheessä yksi lasten suosikkiruoka on Lindströminpihvit, niistä pitävät kaikki.

Kyseinen ruoka on loistava syys- ja talviruoka, eilen tein niitä kun ulkona satoi vettä ja alkoi tulla muutenkin syksyinen fiilis=)

Jemmailin taikinaan muutakin kuin punajuurta, eikä kukaan huomannut mitään. Lopputuloksena oli todella meheviä ja ihania "pihvejä," jotka tein Tupperwaren silikonisiin sydän muffinivuokiin. Bake and partylla näyttää olevan uutuutena myös silikonisia sydänmuffinivuokia. Pihvit olivat todella meheviä, sillä lihan rasva pysyi vuoissa, eikä valunut pellille, jossa ne normaalisti paistaisin.

Taikinaanhan voi lisäillä mitä mieli tekee, peruna sitoo massaa, sen voi laittaa raakaraasteena, kapriksetkin kuuluvat noihin pihveihin, mutta meillä niistä ei niin piitata.

Jauheliha-kasvispihvejä

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli silppuna
1 varsisellerin varsi pieneksi pilkottuna
100 g tuoreita herkkusieniä pieneksi silputtuna
1 iso porkkana raastettuna
4-5 keksikokoista etikkapunajuurta silputtuna tai raastettuna
1 muna
suolaa
pippurisekoitust

Laita kulhoon vesi ja korppujauhot, anna turvota hetki. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile pihveiksi tai painele taikina silikonisiin muffinivuokiin (tästä määrästä tulee 12 kpl sydän-pihvejä). Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Haudutettu sipuli:

Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi tai ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannussa hieman voita tai margariinia, anna vaahdon laskeutua ja hieman ruskistua. Laita pannuun sipulit ja hippunen sokeria, kääntele minuutti-pari. Lisää pannuun tilkka vettä ja laske lämpöä. Hauduta hetki, jolloin sipulit pehmenevät.

Mausta suolalla.