1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Kesä meni, mutta kaikissa vuodenajoissa on puolensa.
Nyt kun ilmat ovat viilenneet, voi sytyttää kynttilät ja nautiskella kodin lämmöstä ja tunnelmasta. Kata pöytään herkulliset käsinvalmistetut Baba Foodsin tuotteet ja tarjoa halloumi-jauhelihapyöryköiden ja tulisten perunalohkojen kanssa. Perunoiden tulisuutta voit säädellä harissatahnan määrällä.

Halloumi-jauhelihapyörykät
4 annosta

500 g naudan jauhelihaa
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
200 g halloumijuustoa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1-2 tl savupaprikajauhetta
1 dl tuoretta oreganoa tai basilikaa

Tuliset perunat:
1 kg perunoita
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl Baba Harissa tulinen chilitahna

Lisäksi:
Baba Olivinade
Baba Marokkolaiset porkkanat
Baba Kvinoa salaatti
Baba Green Hummus
Baba Chilihummus
patonkia
satokauden kasviksia paloiteltuna

Laita jauheliha kulhoon. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon pieneksi paloitellun halloumijuuston kanssa. Lisää suola, mustapippuria myllystä, savupaprikajauhetta ja hienonnettua tuoretta oreganoa tai basilikaa. Sekoita mureketaikina tasaiseksi. Muotoile pyöryköiksi ja laita ne vieretysten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita oliiviöljyn joukkoon harissa tulinen chilitahna ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Laita ne pyöryköiden viereen uunipellille ja paista 175-200 -asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pyörykät ja perunat ovat kypsiä.
Laita sillä välin tarjolle olivinade, marokkolaiset porkkanat, kvinoa salaatti, green ja chilihummus ja viipaloitu patonki. Tarjoa seuraksi tuoreita satokauden kasviksia paloiteltuna ja dippaile hummuksiin.

Nauti hyvässä seurassa!

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.