1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (23 arvostelua, keskiarvo: 3,65 / 5)
Ladataan...

Tämä moussaka vie kielen mennessään.
Tarjoa arjessa tai juhlassa raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa.

Herkullinen moussaka
6 annosta

2 rkl oliiviöljyä
400 g jauhelihaa
100 g punaista pestokastiketta
3 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1-2 tl kuivattua oreganoa
1 ruukku basilikaa
300 g munakoisoa
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1,4 kg Nevalan perunan valmiita viipaleperunoita
1 tl suolaa
150 g säilöttyä paprikaa
200 g fetajuustoa

Lisäksi:
50 g voita
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
150 g cheddarjuustoa
100 g sulatejuustoa

Kuumenna oliiviöljy pannulla tai kattilassa.
Paista jauheliha kauttaaltaan. Mausta punaisella pestokastikkeella, hienonnetulla valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla oreganolla. Hienonna lopuksi joukkoon tuore basilika.
Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista munakoisoa käännellen. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja viipaleperunat, kääntele hetki.
Lisää joukkoon hienonnettua säilöttyä paprikaa ja murustettua fetajuustoa. Mausta vielä suolalla.
Laita jauhelihaseos ja munakoiso-perunaseos kerroksittain reunalliseen uunivuokaan.
Valmista päälle juustokastike.
Sulata voi kasarissa tai kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää joukkoon raastettu cheddarjuusto ja sekoita.
Valuta kastike uunivuokaan muiden ainesten päälle.
Paista 175-200 -asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30-40 minuuttia.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössa Nevalan Kypsät perunaherkut

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.