1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Moussaka on tuttu Kreikasta. Se on melkein kuin lasagne, mutta pastan sijaan ruoassa on perunaa ja munakoisoa. Munakoison sijaan voit käyttää ateriassa Euro-Eastin maahantuomaa munakoisoa chilikastikkeessa tai paprika-munakoisotahnaa.
Tämä nopeuttaa ruoanvalmistusta ja saat herkullisen mehevän aterian. Jauhelihana voit käyttää karitsan- tai naudan jauhelihaa.

Helppo moussaka
4-6 annosta

4 keskikokoista perunaa, jauhoinen lajike
3 rkl oliiviöljyä

Lisäksi:
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
400 g karitsan- tai naudan jauhelihaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua oreganoa

Valkokastike:
40 g voita tai margariinia
¾ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
ripaus suolaa
1 kananmunankeltuainen

Lisäksi:
530 g Dovgan Munakoisoa chilikastikkeessa TAI 2 purkkia (2 x 250 g) Dovgan Paprika-munakoisotahnaa

Kuori perunat ja leikkaa ne aivan ohuiksi viipaleiksi.
Paista niitä kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes alkavat kypsyä. Nosta sivuun.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista sipulia ja valkosipulia hetki. Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan kypsäksi.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla.
Valmista valkokastike.
Sulata voi tai margariini kasarissa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot, älä ruskista.
Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
Mausta valmis kastike suolalla ja sekoita joukkoon kananmunankeltuainen.
Laita perunat reunalliseen uunivuokaan.
Levitä päälle puolet jauhelihasta. Levitä jauhelihatäytteen päälle Dovgan munakoisotäyte, loput jauhelihasta ja lopuksi valkokastike.
Kypsennä ruokaa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.