Vohvelit (gluteeniton)

  • 20 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

143 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 5 dl maito
  • 3 kananmuna
  • suola
  • 1 rkl sokeri
  • 3 dl gluteeniton jauhoseos
  • 2 dl tumma gluteeniton jauhoseos
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 75 g (sulatettuna) voi
  • (vaihtoehto) rypsiöljy
  • (vaihtoehto) juokseva margariini

Milloin olet viimeksi valmistanut ihania vohveleita? Nyt kannattaa kaivaa pölyttynyt vohvelirauta esiin ja valmistaa vohvelit vaikkapa viikonlopun herkutteluun.

Vohvelit (gluteeniton)
8-10 kpl

5 dl maitoa
3 munaa
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl tummaa, gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
75 g voita sulatettuna, tai ¾ dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia

Mittaa kulhoon maito.
Riko joukkoon munat ja sekoita kevyesti.
Lisää ripaus suolaa ja sokeria.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lisää sulatettu voi, rypsiöljy tai juokseva margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.
Anna turvota mielellään puoli tuntia.

Paista kuumassa vohveliraudassa ja tarjoa seuraksi kermavaahtoa ja marjahilloa tai marjoja.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä