1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Idea tähän jälkiruokaan tuli eräältä lukijalta. En tiedä miten hän on reseptin tarkalleen tehnyt, mutta tässä oma ohjeeni.
Täytteeksi laitoin jännän makuista viikunahilloa, joka sopi kääretortun väliin hienosti.
Välissä voi tietenkin käyttää mitä tahansa hilloa. Näin joulun lähestyessä kannattaa kokeilla myös luumumarmeladista!
Tämä jälkiruoka paranee seistessään, joten sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä täysin valmiiksi.

Viikunainen kääretorttuvanukas

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Välissä:
1 prk (280 g) St.Dalfour Viikunahilloa
1 dl Wienernougat crushia tai manteli-/pähkinärouhetta

Vaniljakastike:
5 dl maitoa
1 vaniljatanko
3/4 dl sokeria tai maun mukaan
3 rkl maizenaa + 1/2 dl maitoa tai vettä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille.

Levitä väliin viikunahillo ja Wienernougat crush.
Kääri torttu rullalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

Mittaa kattilaan maito. Leikkaa vaniljatankoon viilto pituussuunnassa ja laita se maidon joukkoon.
Lisää sokeri ja kuumenna maito.
Sekoita maizena ja maito tai vesi keskenään. Lisää seos ohuena nauhana höyryävään nesteeseen koko ajan hämmentäen.
Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.

Poista vaniljatanko ja anna kiisselin jäähtyä.
Leikkaa kääretorttu viipaleiksi kulhoon ja kaada päälle vaniljakastike.

Tarjoa kylmänä.