1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Kesäjälkiruoissa maistuu vanilja ja tuoreet marjat. Hieman makea Maalahden Limppu sopii erinomaisesti myös jälkiruokiin. Oletko kokeillut?
Valmista annoskulhoihin ja käytä marjoja oman makusi ja sesongin mukaan.

Vaniljatrifle
4-5 annosta

150 g Maalahden Limppua
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaniljakiisseli:
½ l maitoa
1 dl sokeria
1 munankeltuainen
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
(2 dl vaniljajäätelöä)
200 g vadelmia
sitruunamelissaa
(muutama marenki)

Leikkaa Maalahden Limppu pieniksi kuutioiksi tai jauha tehosekoittimessa hienoksi tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Mikäli leikkaat palat veitsellä, sekoita niiden joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna pannu ja paahda kuumalla pannulla käännellen, kunnes ovat rapeita. Jätä sivuun odottamaan.
Valmista vaniljakiisseli. Laita maito, sokeri, munankeltuainen, perunajauhot ja vaniljasokeri kattilaan tai kasariin ja kuumenna. Anna kiehahtaa, kunnes sakenee, mutta älä keitä. Tarkista maku. Sekoita halutessasi joukkoon vaniljajäätelöä. Kokoa kiisselistä, vadelmista ja paahdetusta leipämurusta kerrosjälkiruoka ja koristele sitruunamelissalla. Murusta halutessasi joukkoon hieman marenkia.

Tarjoa heti!

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Yhteistyössä Maalahden Limppu

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.