1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua, keskiarvo: 4,44 / 5)
Ladataan...

Valkosuklaamousse ja mansikkamelba

Mousse: (6 annosta)

1/3dl appelsiinitäysmehua

100g valkosuklaata

1 liivatelehti

2dl kuohukermaa

3 keltuaista

1/2dl sokeria

Laita
liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Vaahdota
keltuaiset ja sokeri. Kuumenna mehu kattilassa. Sulata mehuun vedestä
puristettu liivate, sekä paloiteltu suklaa. Huolehdi, että seos ei
kiehu, vaan lämpö on mahdollisimman alhainen. Jäähdytä suklaaseos
laittamalla kattila tiskialtaaseen, jossa on kylmää vettä. Sekoita
joukkoon kermavaahto ja keltuais-sokerivaahto. Jaa annoskulhoihin ja
hyydytä kylmässä n tunti.

Melba:

200g kohmeisia mansikoita/tuoreita mansikoita

appelsiinimehua

tomusokeria

Jauha yleiskoneen terällä kohmeiset mansikat soseeksi, ohenna appelsiinimehulla, mausta tomusokerilla. Tuoreet mansikat/vadelmat voit myös puristaa siivilän läpi.

Kaada mansikkakastiketta hyytyneen annoksen pinnalle ja koristele valkosuklaa- ja maitosuklaalastuilla.