1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua. Keskiarvo: 4,25/5)

Syksyn omenat taipuvat monenlaisiksi herkuiksi. Oletko valmistanut toscaomenoita? Ihanasti karamellisoituva kuorrute maistuu taivaalliselta. Tämä jälkiruoka kannattaa nauttia ehdottomasti lämpimänä. Tarjoa seuraksi kermavaahtoa, vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Toscaomenat
4 annosta

4 omenaa
½ dl siirappia tai fariinisokeria
25 g voita tai margariinia

Pinnalle:
75 g voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl sokeria
75 g mantelilastuja
2 rkl kermaa tai maitoa

Poista omenoista siemenkodat ja kuori omenat. Puolita omenat ja laita kupera puoli ylöspäin reunalliseen matalaan uunivuokaan. Kaada päälle siirappia tai fariinisokeria ja paloittele päälle voi tai margariini. Laita 200 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Valmista sillä välin toscakuorrute. Sulata voi tai margariini kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos, sokeri, mantelilastut ja kerma tai maito. Kiehauta. Levitä seos esikypsennettyjen omenoiden päälle. Jatka kypsennystä, kunnes pinta on kauniin värinen.

Tarjoa lämpiminä kermavaahdon, vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Uusimpia Makuja reseptejä:



Tästä löydät kaikki MAKUJA reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.