1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 4,75 / 5)
Ladataan...
Syntisen herkullinen suklaakohokas maistuu sopivasti toffeelta.
Ruokailijat odottavat jälkiruokaa, eikä toisinpäin, sillä kohokas alkaa laskeutua pian uunista ottamisen jälkeen.
Voit tarjota halutessasi seuraksi kermavaahtoa ja tuoreita vadelmia.
 
 
Toffee-suklaakohokas
 
4-6 annosta
2 levyä ( 160 g kpl) Cloetta Toffee Center -suklaata
1/2 dl kuohukermaa
4 munaa
1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl sokeria tai fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
 
Pinnalle:
tomusokeria
 
Paloittele suklaa kattilaan ja lisää joukkoon kerma.
Sulata miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Lisää sulatetun suklaan ja kerman joukkoon keltuaiset, sokeroimaton kaakaojauhe, vehnäjauhot, puolet sokerista tai fariinisokerista ja vaniljasokeri.
Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista vähän kerrallaan joukkoon koko ajan vatkaten.
Sekoita valkuais-sokerivaahto muiden ainesten joukkoon kevyesti ja jaa kohokasvuokiin tai uunin kestäviin kahvikuppeihin.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Tarjoa heti!
 
Reseptin laatinut:
Reseptin tarjoaa: