1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arvostelua, keskiarvo: 3,86 / 5)
Ladataan...

Maapähkinältä kevyesti maistuva suklaamousse on todella tyylikäs ja juhlava tarjottava sellaisenaan, mutta se sopii myös täytekakun täytteeksi. Voit myös valmistaa moussesta hyydytetyn kakun. Tämä jälkiruoka kruunaa jouluaterian.

Suklaamousse
4-6 annosta

2 munanvalkuaista

Lisäksi:
200 g tummaa suklaata
2 munankeltuaista
¾ dl Keiju Maapähkinä- ja Rypsiöljyä
2 dl vispikermaa tai kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia

Koristeluun:
passiohedelmän siemeniä, vadelmia, puolukoita, karpaloita tai muita marjoja tai hedelmiä

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.

Paloittele tumma suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes se on sulanut.
Sekoita lusikalla joukkoon munankeltuaiset ja sitten Maapähkinä- ja Rypsiöljy.
Vaahdota vispikerma tai kuohukerma ja mausta vaniljasokerilla ja kanelilla.
Sekoita kermavaahdon joukkoon suklaaseos ja lopuksi valkuaisvaahto.
Kääntele tasaiseksi ja tarkista maku.
Pursota seos juomalaseihin tai jälkiruokakulhoihin.
Laita kylmään ennen tarjoilua.

Koristele annos passiohedelmän siemenillä, vadelmilla, puolukoilla, karpaloilla tai muilla marjoilla tai hedelmillä.
Tarjoa jääkaappikylmänä.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Keiju Öljy

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.