1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskiarvo: 3,29 / 5)
Ladataan...

(kuva päivitetty 16.7.2012)

Moni teistäkin varmaan tietää ihanan sitruunaisen Lemon Curd -tahnan, jota myydään pienessä lasipurkissa.
Sitä voi käyttää leivonnassa esimerkiksi kakkujen täytteissä, keksien välissä, leivän päällä tai mihin mielikuvitus riittää.
Nyt törmäsin ohjeeseen, jolla tuli hyvin samantyyppistä tahnaa itse valmistettuna. Ohje löytyi Monika Ahlbergin kirjasta Herkkuja Buffetpöytään.

Sitruunatahna

2 munaa
2 dl sokeria
2 sitruunan mehu
75 g voita

Vatkaa munat ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa.
Lisää sitruunamehu ja jatka vatkaamista vielä muutama minuutti.
Sekoita joukkoon voi ja hämmennä kunnes seos on sakeaa ja kermaisen pehmeää.
Varo polttamasta. Voit tehdä tämän myös vesihauteessa.

Kaada seos hyvin steriloituun lasipurkkiin ja sulje kansi.
Tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.