1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua. Keskiarvo: 2,67/5)

Sitruksista valmistat helpon ja raikkaan jälkiruoan.
Valitse erilaisia sitruksia ja leikkaa kalvottomiksi viipaleiksi.
Valmista seuraksi aikuiseen makuun sopiva Cointreaulla maustettu appelsiinisiirappi.

Sitrussalaatti ja Cointreaulla maustettu appelsiinisiirappi
4 annosta

3 verigreippiä
1 greippi
3 appelsiinia
½ pomelo
2 dl appelsiinista puristettua mehua (2 appelsiinia)
1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tähtianis
½-3/4 dl Cointreau ?likööriä

Lisäksi:
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Kanelisokeria
½ tl Dansukker Vaniljasokeria

Leikkaa verigreippi, greippi, appelsiinit ja pomelo kalvottomiksi viipaleiksi.
Laita annoslautasille tai isolle tarjoiluvadille.

Mittaa kasariin appelsiineista puristettu mehu, ruokokidesokeri, tähtianis ja Cointreau ?likööri.
Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee siirapiksi.

Valuta siirappia sitrusten päälle.

Tarjoa seuraksi kanelisokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

Reseptin laatinut:

 

Reseptin tarjoaa: