1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 4,88 / 5)
Ladataan...

Raakakakut ovat nyt terveellisen ruokavalion hittejä. Tämä kakku sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Mustikkaista raakakakku on ollut tarjolla myös tämän joulun Silja Linen joulubuffetissa Serenadella ja Symphonylla.

 

Raakakakku
10-14 annosta

Pohja:
4 dl cashewpähkinöitä
10 taatelia
2 rkl agavesiirappia tai hunajaa
2 rkl kookosjauhoja
2 rkl kookosöljyä
5 rkl kaakaovoita

Täyte:
2 avokadoa
200 g mustikoita
1 dl riisinlesejauhetta
2 tl vaniljajauhetta
4 rkl agavesiirappia tai hunajaa
1 dl kookosjauhoja
½-1 appelsiininkuoriraaste
yhden appelsiinin puristettu mehu
2 ½ dl kookosöljyä

Koristeluun:
kookoshiutaleita
kuivattuja karpaloita tai muita marjoja

Liota cashewpähkinöitä muutama tunti. Valuta.
Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa sekoitellen.
Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24-26 irtopohjavuoan pohjalle.
Nosta jääkaappiin tai pakastimeen kun valmistat täytteen.

Laita täytteen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa agavesiirappia.
Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Nosta kakku pakastimeen ja ota sulamaan jääkaappiin muutama tunti ennen tarjoilua.

Koristele kookoshiutaleilla ja kuivatuilla karpaloilla tai muilla marjoilla.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.