1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (42 arvostelua. Keskiarvo: 4,14/5)

Sekahedelmäkiisseli kuuluu useimpien jouluherkkuihin. Se onkin herkullista riisipuuron tai kermavaahtonokareen kanssa nautittuna.

Perinteinen sekahedelmäkiisseli


250 g kuivattuja sekahedelmiä
200 g kuivattuja luumuja
1 1/2 l vettä (voit korvata osan vedestä omenamehulla)
1 1/2 dl sokeria
1 kanelitanko
3 rkl perunajauhoja + 1 dl vettä

Laita kattilaan sekahedelmät, luumut ja vesi/omenamehu. Liota muutama tunti. Lisää joukkoon sokeri ja kanelitanko.
Keitä hiljalleen samassa nesteessä kunnes hedelmät pehmenevät.
Sekoita perunajauhot ja vesi sekaisin.
Valuta ohuena nauhana höyryävään nesteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
Kaada kiisseli tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle hieman sokeria.

Tarjoa riisipuuron tai  vaniljalla maustetun kermavaahtonokareen kanssa.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo