1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Joka syksyinen syysherkku on ehdottomasti omena-kaurapaistos. Parhaimmalta se maistuu hieman lämpimänä kermavaahdon, vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa nautittuna.
Muistathan kierrättää siemenkodat ja omenankuoret biojätteeseen, sillä niistä voidaan valmistaa Gasumin tuotantolaitoksissa biokaasua kulkuneuvojen polttoaineeksi. Tiesitkö, että 8 kilosta biojätettä valmistetulla biokaasulla voi ajaa autolla noin 21 kilometriä.

Lue lisää täältä: gasum.fi

Perinteinen omena-kaurapaistos
4 annosta

1 kg kotimaisia omenoita
1-2 tl kanelia
½ dl siirappia
100 g voita
¾ dl sokeria tai fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi tai lohkoiksi. Laita ne uunivuokaan ja ripottele pinnalle kanelia. Valuta päälle siirappia ja sekoita. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri tai fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenoiden päälle ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 20-30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja pinta on rapea ja kauniin värinen.

Tarjoa seuraksi sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa, vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Gasum logo

Uusimpia Gasum reseptejä:



Tästä löydät kaikki GASUM reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.