1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (44 arvostelua. Keskiarvo: 3,41/5)

Omenakiisseli on helppo valmistaa ja sopii arkiseksi jälkiruoaksi tai välipalaksi.

Omenakiisseli
4-6 annosta

1 l omenatäysmehua
1 dl sokeria tai maun mukaan
3 isoa omenaa
1/2-1 tl kanelia tai 1 kanelitanko
¾ dl perunajauhoja + 1 dl vettä tai omenamehua

Kaada omenamehu ja sokeri kattilaan.
Kuori ja kuutioi omenat ja lisää ne joukkoon yhdessä kanelin tai kanelitangon kanssa.
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes omenat hieman kypsyvät.
Sekoita perunajauhot ja vesi tai mehu keskenään ja valuta höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.
Anna kiehahtaa.

Poista kanelitanko.

Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.