1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Kotimaisista omenoista valmistat ihanat jälkiruoat.
Omenakompotti sopii niin arkiseen herkutteluun kuin juhlavampaankin tilaisuuteen.
Tarjoa seuraksi vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Omena-granaattiomenakompotti
2-3 annosta

4-6 kotimaista omenaa
nokare voita
2 rkl hunajaa
1- 1 ½ dl Biotta Granaattiomenamehua
1 pieni kanelitanko
ripaus vaniljajauhetta
1 tähtianis
1 tl raastettua appelsiininkuoriraastetta

Lisäksi:
2 ½ dl vaahdotettua vaniljakastiketta

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa tasakokoisiksi pieniksi kuutioiksi.
Sulata voi kattilassa tai pannulla ja lisää omenakuutiot.
Kääntele hetki. Lisää hunaja, granaattiomenamehu, kanelitanko, vaniljajauhe, tähtianis ja hyvin pestyn appelsiinin raastettua kuorta. Anna kiehua hetki miedolla lämmöllä.

Jaa annoskulhoihin ja tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: