1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelua. Keskiarvo: 4,73/5)

Myllyn Paras on tuonut markkinoille Kaurarouhepuuron, josta voit valmistaa perinteisen puuron lisäksi myös vaikkapa lisäkkeet ruoalle. Monikäyttöinen kaurarouhe on mainio myös jälkiruoassa. Kokeile vaikka!

Kylmä kauravanukas
10-15 annosta

6 dl maitoa
2 dl Myllyn Paras Kaurarouhetta

Lisäksi:
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
¾ dl sokeria
1-2 tl kanelia
250 g pakastekirsikoita
5 liivatelehteä + vettä
½ dl vettä

Pinnalle:
1-2 dl kuohu- tai vispikermaa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus kanelia
cocktailkirsikoita

Laita maito ja kaurarouhe kattilaan ja anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes puuro on kypsää. Jäähdytä.
Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon puuro, sokeri, kaneli ja hieman kohmeiset pakastekirsikat.
Laita liivatelehdet likoamaan väljään kylmään veteen noin viideksi minuutiksi, kunnes hieman pehmenevät.
Kiehauta vesitilkka ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, sekoita. Kaada liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Vuoraa halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjavuoka tai pitkulainen reunavuoka leivinpaperilla ja tarkista ettei reunojen alta pääse valumaan täytettä mikäli käytät reunavuokaa. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli. Irrota kauravanukas vuoasta veitsellä irti pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lusikoi vaahto pinnalle ja levitä huolimattomasti päälle. Ripottele pinnalle kanelia. Koristele cocktailkirsikoilla. Tarjoa jälkiruokana tai välipalana.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä: Myllyn Paras

Uusimpia Myllyn Paras reseptejä:



Tästä löydät kaikki MYLLYN PARAS reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.