1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Paista syksyyn ja talveen sopivat maistuvat rahkaletut, jonka taikinaa on lupa tuunailla erilaisilla leivontamausteilla.

Karpalo-rahkaletut

3 munaa
200 g vaniljarahkaa
11/2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl ruokosokerisiirappia
1 dl karpaloita
ripaus kanelia tai kardemummaa

Paistamiseen:
voita tai margariinia

Lisäksi:
1 dl vispikermaa
1-2 rkl ruokosokerisiirappia tai fariinisokeria
½ tl vaniljasokeria
ripaus kanelia

Riko munat kulhoon.
Lisää joukkoon vaniljarahka, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, ruokosokerisiirappi ja karpalot, sekä ripaus kanelia tai kardemummaa.
Anna taikinan turvota hetki.
Paista kuumalla pannulla voissa tai margariinissa.

Vaahdota vispikerma ja mausta se ruokosokerisiirapilla tai fariinisokerila, vaniljasokerilla ja ripauksella kanelia.
Tarkista maku.

Tarjoa kermavaahtoa lettujen kanssa.

Vinkki! Seuraksi sopii myös karpalot.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: