1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Kotiliedestä löysin kivan yksinkertaisen ohjeen jugurttipannacottaan.
Muuttelin ohjetta hieman.

Tämä oli nimenomaa näiden appelsiinien ansiosta oikein kiva ja raikas jälkiruoka.
Käytin marinadiin Agavesiirappia, joka on erittäin makea, mutta pehmeän makuinen siirappi, sitä voi hankkia esimerkiksi täältä.

Jugurttipannacotta  3-4 annosta

5 dl maustamatonta jugurttia
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
1/2 dl vettä
4 liivatelehteä

Marinoidut veriappelsiinit:
1-2 veriappelsiinia
n. 1/2 dl Agavesiirappia
ripaus inkivääriä jauheena

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, sekoita jugurtti ja sokerit keskenään.
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikrouunissa, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Sekoita tasaiseksi.
Jaa seos annoskulhoihin, anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Marinoi appelsiinit hetki ennen tarjoilua.
Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi paloiksi, sekoita joukkoon Agavesiirappi ja inkivääri, anna maustua hetki kylmässä.

Nostele appelsiinipalat annosten pinnalle.