1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskiarvo: 4,42 / 5)
Ladataan...



Glögipäärynät maistuvat joulunajan jälkiruokana.
Voit valmistaa ne edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.

Glögipäärynät
4-8 annosta

4 päärynää
n. 8 dl vahvaa glögiä tiivisteestä
1-2 kanelitankoa
pala tuoretta tai kuivattua inkivääriä
1 dl sokeria

Lisäksi: 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
kanelia

Kuori päärynät ja leikkaa ne pituussuunnassa puolikkaiksi. Poista siemenet.
Laita päärynät laakeaan pannuun ja kaada joukkoon vahva glögi, sekä kanelitangot ja inkivääri.
Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes päärynät pehmenevät.
Anna halutessasi maustua yön yli kylmässä.
Valuta glögi kasariin ja lisää sokeri. Keitä kastike kasaan hämmentäen.

Tarjoa päärynät glögisiirapin ja vaniljavaahdon kanssa.
Ripottele vaahdon päälle ripaus kanelia.

Vinkki! Voit korvata osan glögistä punaviinillä.