1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

Eksoottiset hedelmämehut sopivat loistavasti kiisseleiden pohjaksi. Lisämakua saat lisäämällä erilaisia hedelmiä joukkoon.
Longanit ovat litsin sukulaisia ja niitä myydään varmimmin etnisissä kaupoissa säilykkeenä. Toisinaan niitä on saatavana myös tuoreena, jolloin ne myydään terttuina. Longan on suuren viinirypäleen kokoinen ja siinä on ruskea kova kuori. Pinnan alta löytyy harmahtavan vaalea hedelmäliha ja tumma pieni siemen.
Longanit kannattaa lisätä vasta valmiiseen kiisseliin.

Eksoottinen hedelmäkiisseli
6-8 annosta

1 l mangonektaria
n. 4 rkl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
1 prk säilykelonganeita valutettuna
2 banaania viipaleina

Mittaa kattilaan mangonektari, perunajauhot ja sokeri, hämmennä, kunnes kiisseli pulpahtaa.
Nosta pois levyltä. Lisää joukkoon longanit ja banaaniviipaleet.

Ripottele kiisselin pinnalle hieman sokeria.

Vinkki! Vaihda longanit johonkin muuhun eksoottiseen hedelmään.