1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (22 arvostelua, keskiarvo: 3,36 / 5)
Ladataan...

(kuva päivitetty 7.8.2011)

Creme Brulee, toiselta nimeltään Paahtovanukas, on nimensä mukaisesti kermaista vanukasta, jonka kruunaa pinnalle paahdettu sokeri.

Creme Brulee

1 vaniljatanko (esim. Dr.Oetker)
3/4 dl sokeria
3 munankeltuaista

2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa

Pinnalle: tummaa ruokokidesokeria

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisus sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa
keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Kiehauta kerma ja maito, kaada
kerma-maito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Jaa seos neljään uunin kestävään annosvuokaan.
Kypsennä ensin 120 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli
tuntia ja jatka kypsennystä 100 asteessa, kunnes vanukkaat ovat
kohtuullisen hyytyneitä. Aikaa kypsymiseen kuluu yhteensä 1- 1 1/2
tuntia.

Jäähdytä. Ripottele jokaisen vanukkaan pinnalle hieman ruokokidesokeria.

Käytä vanukkaita pikaisesti uunissa grillivastuksen alla sen verran, että sokeri sulaa ja paahtuu. 

Tarjoa lisäksi raikkaita marjoja.

Vinkki! Kätevintä on käyttää käsikäyttöistä poltinta, jolla paahdat pinnan muutamassa sekunnissa.

Polttimia myydään isoissa tavarataloissa.

Vinkki! Oikotie onneen. Kokeile DrOetkerin Creme Brulee aineksia, jolla taiot samaisen jälkiruoan nopeasti ja vaivatta, ilman uunia, jos sokerin paahtamista ei lasketa mukaan.
Tarvitset vain maitoa ja kermaa, kaikki muu on pakkauksessa valmiina.
Mainio tuote mökkiolosuhteissa.