1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Nimesin tämän uudelleen, alkuperäisen ohjeen mukaan tämä kuuluisi
olla appelsiinihyytelö. En tiedä kummassa vika on, kokissa vai
ohjeessa, mutta hyytelöksi tätä ei kyllä voi nimittää. Epäilin jo
tekovaiheessa mahtaako tämä irrota vuoasta, tarkoitus oli siis kumota
tämä…ajatus osoittautui oikeaksi…ei irronnut muuta kuin kaivamalla=)

Maun
kannalta sillä ei kyllä ollut merkitystä, lopputulos oli raikas ja
samettisen pehmoinen. Laitan tähän ohjeen, jos joku uskaltaa kokeilla.
Kertokaa ihmeessä saitteko tämän kumotuksi vai oliko omakin lopputulos
tämänkaltainen vaahto!

Appelsiinivaahto

1 appelsiini
4 liivatelehteä
2 munaa
3/4 dl sokeria
3 dl kuohukermaa

 

Laita
liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Pese appelsiini
huolellisesti ja raasta puolikkaasta appelsiinista kuori. Purista
appelsiinista mehu.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa
valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Lisää
keltuaisvaahdon joukkoon appelsiinimehu ja kuoriraaste.
Sulata
liivatelehdet pieneen tilkkaan (n. 3 rkl) kiehuvaa vettä, anna jäähtyä
hetki.
Kaada liivateseos keltuaisvaahtoon ohuena nauhana koko ajan
sekoittaen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Säästä hieman kermaa koristeluun ja
kääntele loput keltuaisvaahtoon. Kääntele joukkoon lopuksi
valkuaisvaahto.
Hyydytä jääkaapissa 3-6 tuntia.